2007-07-07

RPS vill censurera TPB

Som ni säkert redan hört så är det inte helt otroligt att ingen mindre än The Pirate Bay kommer att läggas in i RPS barnporrfilter nu i dagarna..

Att det är helt idiotiskt dumt och dåligt på alla sätt håller väl de flesta redan med om, och att den riktiga orsaken såklart är att sätta åt TPB snarare än att skydda barnen...ja det är väl inte så långsökt. Men har de verkligen funderat på vad som kommer att hända..?

Filtret fungerar som så att domännamn som finns i filtret helt enkelt slås upp till 193.44.158.101 (101.158.44.193.in-addr.arpa domain name pointer child-abuse-trap.telia.se.) istället för vad de nu resolvar till från början.

Jag gick förbi filtret på ungefär...2 sekunder precis. Jag frågade en DNS-server som inte är med i telias filter att resolva en adress som jag googlade upp som var listad i filtret. Ställ er nu frågan vad som kommer hända när en av Sveriges mest välbesökta internetsiter blockeras..

Ja, helt långsökt är det väl inte att folk kommer byta dns-servrar och få en ofiltrerad version av internet istället för att använda sin ISPs dns-servrar.. Och då kommer barnporrfiltret att vara ännu mer värdelöst än vad det redan är eftersom man ger folk världens bästa anledning till att gå förbi det!

Jag tycker det är okej för censur är censur, och jag tror ärligt talat inte filtret har hindrat speciellt mycket barnporrspridning. Det finns bättre sätt att skydda barn från sånt här, och jag tror inte det hjälps av ett totalt verkningslöst dnsfilter..

Men om de över huvud taget tänker efter så är väl ändå det här inget annat än att skjuta sig själv i foten - om det nu är barnen som ska skyddas och inte TPB som ska straffas!

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home