2007-01-25

Mer om Malmös kameraövervakning

Det begås knappt några brott - och inga alls av den typen som kameraövervakningen främst ska förhindra - längs stråket som kommunen vill kameraövervaka, visar en granskning som Sydsvenskan publicerade ikväll.

När utredarna var på väg att säga nej till kameraövervakningen, då avbröt länsöverdirektören Lise-Lotte Reiter beslutsprocessen och tog själv beslutet om att tillåta kameraövervakningen.

Polisens och kommunens undersökning visar på en dyster bild av Malmö - fast inte i de delarna de vill kameraövervaka. Dessutom har siffrorna saltats och är direkt felaktiga.
–Det här var ett principiellt viktigt beslut som kan få betydelse för länsstyrelsens sätt att se på sådan här frågor i fortsättningen. Då ska länsledningen ta beslutet, säger Lise-Lotte Reiter.
[...]
Länsöverdirektör Lise-Lotte Reiter anser att utredarna tittat för mycket på lagtexten.
–De läser mycket striktare, medan vi väger in kamerornas relevans i ett samlat arbete som Malmö kommun bedriver mot brottsligheten i Välfärd för alla, säger Lise-Lotte Reiter.
–Det juristerna gör en strikt tillämpning av lagstiftningen medan vi sätter in kamerorna i ett större sammanhang.
Större sammanhang? Och vilket är det? Säkerställandet av vår fortsatta färd mot Bodstr^WOdenbergsamhället?

Labels: , , ,

1 Comments:

Blogger Puja shaha said...

TorgkassaVi erbjuder Kvalité och snabb service och vet att det är mycket viktigt att få saker gjort snabbt , därför kan vi erbjuda service avtal Från 99:-/mån så du får snabbt på plats service (även distans avtal)och så ser vi till att du alltid håller ditt kassasystem uppdaterad med den nyaste programvaran!

Kontakt información:

Norra Ågatan 5 A Arboga Västmanland 732 31
teléfono: 0589-10031
Site: www.kassanetto.se

22 August, 2014 14:04  

Post a Comment

<< Home