2006-06-05

Piratkriget fortsätter



Åter hemma ifrån ett par dagars piratande, demonstrationer och slutligen lite välbehövlig avkoppling i vår hufvudstad ser jag att det av media dubbade "piratkriget" fortsätter. De arga 14-åringarna fortsätter att DDoS:a polisen, regeringen och allt möjligt annat, och tycker förmodligen det är skithäftigt. De kommer ju med i TV!

I vilket fall så har Piratbyrån sagt ifrån. Lägg ner, liksom. Nog för att det var skoj, eller i alla fall intressant, det första dygnet eller två, men nu får det vara nog. Det hjälper inte vår kamp, det här. Det som är bra är möjligtvis att det lär få några klockor att ringa hos de som är ansvariga för driften av hemsidorna i fråga, även om de här attackerna är svåra att motverka.

I kvällspressen går det också hett till. I Expressen har Anders Mildner kommit till den smått fantastiska slutsatsen att TPB med sin kaxiga attityd är skyldiga till att lagarna eventuellt kommer att skärpas ifall TPB frias..

Pär Brumark slår sig för bröstet via realtid.se och menar att han var den som släckte ner The Pirate Bay. Inte Bodström och ingen annan heller. För säkerhets skull så berättar han att om någon frågar polisen så kommer de såklart att förneka allt. Människan är mytoman, gillar att på fyllan hota bloggare, fildelare och andra. Folk som grävt lite skvallrar om att Pär ljuger. Jag tror att vi kommer att få veta sanningen ganska snart. Förresten betalar han inte sina skulder till CSN heller.

Det är samma Pär Brumark som försökte koppla ihop TPB med nazism, barnpornografi och ekonomisk brottslighet i en annan artikel hos realtid för någon månad sedan. Artiklen var fylld av kreativa lögner, halvsanningar och överdrifter. Samma artikel som förresten ligger till grund för Aftonbladets MYCKET fantasifyllda artikel om att knäckebrödsnazisten Carl Lundström skulle ha "byggt upp" The Pirate Bay.. Att Rix|Port80 bidragit till TPB i begynnelsen är allmän kännedom, och det är ingen som riktigt förstår vad VD:ns politiska åsikter har med något alls att göra i sammanhanget.

Och så misstänks tydligen TPB-crewet för olaga dataintrång.. Håkan Roswall säger till DN att material kopplat till TPB hittats på andra datorer som beslagtogs som inte tillhörde TPB. Första frågan som slår mig är vad fasen de har att rota i de datorerna över huvud taget. Vidare så hörde jag att materialet som hittats var helt vanliga torrentfiler..som såklart har KOPPLING till TPB, men något olaga dataintrång har då inte skett.

Den här soppan lär koka vidare ett bra tag till.. Vad som är positivt är att det blivit enormt mycket positiv respons överallt ifrån. Ledarsidor, kolumnister, media i allmänhet har rapporterat nyheterna vi verkligen vill ha. Ämnena vi ville få upp på dagordningen har verkligen flugit upp där. Demonstrationerna i helgen samlade fler människor än någon gissade. En tvärpolitisk samling av ungdomsförbund, partier och Piratbyrån - under samma paroller! Det måste väl vara snudd på unikt?

Och folk i allmänhet är också upprörda. Jätteupprörda. Dels av anledningarna det redan bloggats om, men också angående det här med prioriteringen. Enligt Roswall själv har ju barnporrsmål och annat fått läggas åt sidan för att jaga TPB..

0 Comments:

Post a Comment

<< Home