2006-05-29

Fildelningsförvirring

Efter Miljöpartiets valkongress i helgen så verkar det råda total förvirring i såväl media som bloggvärlden. Vad vill (mp)?

Klart är att även om det kanske var tänkt att de ville få med någon form av legalisering av "fildelning" i valmanifestet så förminskades det till följande:
Nedladdning av exempelvis musik och filmer för privatbruk ska vara tillåtet, men musikerna måste få kompensation
Som kompensation är (mp) inte främmande för någon sorts "bredbandsskatt" där ISP:erna ska ersätta "upphovsmännen", något i stil med kasettavgiften, alltså.

Men personligen hoppas jag att ingen ger sin röst till (mp) om de så skulle vända tvärt och vilja avkriminalisera fildelningen på allvar.. Ett parti där företrädarna tror på kristallterapi, homeopati och örtmedicin som en ersättning till vetenskapligt baserad sjukvård och som fortfarande odlar myten om "elöverkänslighet" förtjänar i alla fall inte min röst. Är piratkopiering det enda man tar hänsyn till vad gäller politik så kan man lägga sin röst på Piratpartiet.

1 Comments:

Blogger aspungen said...

Alternativ vård i sig är ju inte fel men då är det ju betydligt bättre att stödja forskning för sådan i stället för att ge dem pengar för vård. Det borde vara ganska enkelt att kritisera utifrån ren pragmatism.

29 May, 2006 17:31  

Post a Comment

<< Home