2006-06-20

Vad i he..?

NU JÄVLAR! Nu lär väl ändå huvuden rulla!?

SVT publicerar nu dokument som mer än tydligt visar att MPA utövat påtryckningar mot vår kära regering och att vår kära regering faktiskt lovat MPA att ta i med hårdhandskarna mot The Pirate Bay. SVT rapporterar också på kvällen att USA har hotat med handelssanktioner inom ramen för WTO om Sverige inte tog ner TPB.

Dan Eliasson har alltså lovat MPA att ta tag i det hela, och beklagar till MPA att det i Sverige inte är möjligt för ministrar att påverka enskillda fall, men att de gör så gott de kan ändå och håller ett vakande öga på polisen så de sköter sig.

Så. Statssekreterare Eliasson är precis så inblandad som SVT rapporterade några dagar efter razzian mot TPB. Något huvud borde rulla!

Men vad som är nästan ännu mer intressant är ju PM:et SVT också publicerar som Roswall författade i november förra året. I det kostaterar han följande:
Verksamheten på The Pirate Bay's hemsida omfattas av straffansvar för medhjälp till andras brottslighet. Detta medför att utredningsarbetet blir betydligt mycket svårare än om det varit fråga om en egen självständig brottslighet.
och
Fildelningen sker utan att det finns något vinstintresse. Mycket talar för att annatn påföljd än böter för upphovsrättsbrott genom fildelning bara kommer att aktualiseras då det finns ett syfte att tjäna pengar på verksamheten. Det kommer i en sådan situation inte att bli möjligt för oss att spåra IP-adresser till seeders, eftersom sekretessbestämmelserna i LEK hindrar operatörerna och tjänsteleverantörerna från att lämna ut abonnentuppgifterna till oss.
Okej..

Roswall gör alltså den där bedömningen i november. Vad är det som gör att han ett par månader senare anser sig ha nog på fötterna för att genomföra ett tillslag av den storleken för misstanke om medhjälp till upphovsrättsbrott?

Funderar på om det är möjligt att de spårat några seedare av ett flertal filmer (och kanske flera seedare) och planerar att försöka döma männen bakom TPB för medhjälp.. Kan tänka att de konspirerade om att även om de inte skulle bli dömda så måste de försöka, och att innan det är klart så lär TPB ändå ha tappat tillräckligt mycket för att inte återhämta sig efteråt. Kan man dessutom behålla servrarna, alternativt förhala utlämnandet lite så hade ju i alla fall verksamheten fått sig en törn..or so they thought.

Framtiden blir intressant. Hovrättsdomen i västeråsfallet, TPB-fallet upp i tingsrätten, valår och aldrig har piraterna haft mer stöd. Det kan väl bara gå på ett håll? Rätt håll!

SVT:s rapportering
Uppdatering: SR har en intervju med Roswall där han bekräftar hot om svartlistning. Sprängstoff var det ja.

14 Comments:

Anonymous Kongo said...

Lärde aldrig era föräldrar er att aldrig lita på politiker?

20 June, 2006 22:48  
Anonymous Anonymous said...

Det kom väl iofs fram att det fanns ett klart vinstsyfte bakom TPB med bolag i Schweiz och uppbyggnad av egen webhall med hjälp av TPB intäkter o.s.v så inte så konstigt att läget förändrades.

20 June, 2006 23:55  
Anonymous rune said...

"uppbyggnad av egen webhall"
Vart har du fått det ifrån?
TPB var (är) lokaliserat i en serverhall, men den hallen är knappast primärt för TPB.
TPB är bara en "piss i nilen" av den hallen ska du se.

21 June, 2006 00:16  
Anonymous Anonymous said...

Vad jag menade var den verksamhet som de bakom TPB driver alltså inte den hall som TPB servrarna stod i.
Hallen som TPB servrarna stod i drivs väl av en högerextrem person som TPB tydligen inte har något emot att arbeta med.

21 June, 2006 01:16  
Anonymous Anonymous said...

Hörsägen!!

Isf kan ju exempelvis denne högerextreme man vara skivbolagsdirektör med gammalt drag i galoscherna??

21 June, 2006 06:29  
Anonymous Anonymous said...

FFS..get your facts together.

Den enda "högerextrema" person i det här sammanhanget är Carl Lundström som är VD för internetleverantören Rix|Port80 (Rixtelecom).
Nu ska här tilläggas att Rixtelecom är ett STORT bolag som varit verksamma sen 90-talet.

PRQ Inet KB är en mindre internetleverantör som köper kapacitet främst av Rix|Port80.
Man utnyttjar även vissa av Rix|Port80s serverhallar för co-location.

PRQ Inet KB har TPB som co-location-kund och har/hade deras servrar placerade i den del de hyrde av Rix|Port80 serverhall.

Husransakan gjordes dock även mot PRQs ÖVRIGA lokaler där TPB inte huserade några servrar.

Om detta automatiskt gör människorna bakom TPB högerextermister blir alla kunder hos Rix|Port80 också det med samma logik.
Carl Lundström och Bert Karlsson drev förövrigt ett parti tillsammans på 90-talet...yes..Ny Demokrati.
Så..ytterligare med samma logik så blir alla kunder till Bert Karlsson också högerextermister.

21 June, 2006 08:17  
Blogger Henrik Persson said...

Pär, är det du som skriver? :)

Vinstsyfte-prylen är bara löjlig. Likaså högerextremism-grejen.

21 June, 2006 08:59  
Anonymous Anonymous said...

Vinstsyftegrejen är mycket relevant och att samarbeta med Lundström visar på ett mycket dåligt omdömme.

Nej, jag är inte Per eller Henrik eller Gottfrid..

21 June, 2006 09:26  
Anonymous Anonymous said...

Rix är inte ett STORT bolag. Rix är Carl Lundströms bolag. Han tar från vinsten och finansierar nationaldemokraterna. Jag har alltid bojkottat dem och alla andra medvetna människor jag känner gör det också. Så nog tycker jag att det är ytterst tveksamt att använda sig sådana företag. TPB crew är säkert schyssta på alla sätt, men de är mänskliga och kan göra fel, och att samarbeta med Rix är definitivt fel i min värld.

21 June, 2006 11:25  
Blogger Henrik Persson said...

Det är bara så löjligt. För att nå blogger går jag genom Port80:s nät just nu, min ircserver of choise står hos port80, jag har en hel del vänner som antingen har eller jobbar för Rix|port80.

Jag gillar inte heller Lundström men att kalla det samarbete är att gå jävligt långt. Lite donerad hårdvara och internetuppkoppling en gång i tiden, men det var längesen nu. Det och att de stod i Port80:s hall. Det är allt "samarbete" som förekommit.

Den där politiskt korrekta hetsen är ju bara pinsam för övrigt. Om min nuvarande chef gör något dumt rent privat, är jag då ansvarig? Och alla bolagets kunder?

21 June, 2006 11:38  
Anonymous Anonymous said...

Henrik det är inte alls löjligt, det är väldigt allvarligt att TPB inte ens tagit avstånd från Lundström och att de fortsätter att samarbeta direkt med honom. Makes one wonder...

21 June, 2006 14:02  
Anonymous Anonymous said...

Om vi fortsätter med "guilty by assocation" så är väl Folkpartiet också högerextrema

21 June, 2006 16:54  
Blogger Henrik Persson said...

"Samarbeta direkt med honom"? Vet du något som inte jag vet, herr/fru anonym?

21 June, 2006 17:41  
Anonymous Anonymous said...

Ja Folkpartiet är nog på väg dit

21 June, 2006 20:24  

Post a Comment

<< Home