2006-05-18

Lag mot 'grooming' närmar sig

Diverse media rapporterade för ett par veckor sedan om att snart så kanske en ny lag om 'grooming' skulle kunna bli verklighet, och nu verkar det dra närmare igen. Grooming ska tydligen betyda att man "förbereder ett övergrepp", eller så. Detta sker tydligen i stor omfattning (jag har läst tidningsrubrikerna, men inte haft lunarstormkonto på ett par år, så det stämmer säkert.)

Intressant är att Moderaterna redan lagt förslaget, men sossarna var med och avslog den motionen. Och nu har man plankat förslaget och pratar engagerat om hur viktigt det är att stävja ens försök att ta kontakt med barn på internets i uppenbart dunkla syften.

Nej, vi straffar redan sådana här handlingar. Föräldrar får väl hålla koll på sina ungar så de inte springer och träffar "fula gubbar eller gummor". Och skulle nu något ändå hända så har vi lagar för det där också.

För går en sån här lag igenom så kan två saker hända. Antingen så blir den helt verkningslös eftersom det inte går att bevisa ett dugg, eller så lär allt bli väldigt..ja jag vet inte.

Hur i hela friden man ska dra gränserna om det här? Och hur ska man bevisa det? För Bodström lär ju det vara en enkel fråga. Det är ju bara att utöka datalagringsförslaget lite till så att han får spara chattsessioner. Det handlar ju om våra barn, eller hur det nu kan låta.

Annars skulle väl Antipiratbyrån skulle säkert bli glada ifall t.ex. skärmdumpar kunde anföras som bevisning i sådana här fall. Barnen lär väl inte heller ha någon anledning att ljuga, så får vi gå efter tingsrättens bedömning i västeråsfallet så borde ju skärmdump räcka som bevisning..eller?

(Via Techne)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home