2006-05-19

Bert säljer sitt skivbolag - skyller på fildelning


Bert Karlsson säljer sitt skivbolag Mariann Grammofon. Anledningen uppges vara den illegala nerladdningen.

- Det är förödande att Sverige främjar brottslighet. Det går inte längre att driva ett svenskt skivbolag, därför lämnar jag nu över det ekonomiska ansvaret, säger en förgrymmad Bert, och får medhåll ifrån Linda Bengtzing (hon med hitlerremixen) som tydligen är väldigt arg på folk som laddar ner utan att betala för sig (eller var det för att folk inte ens laddar ner hennes musik och än mindre köper den i någon större utsträckning? Att den ligger högt en vecka efter schlagerpartajjen räknas inte.)

Om Bert med "brottslighet" menar fildelning har jag svårt att se hur Sverige (om han menar staten) skulle främja den. Det är klart att en så schysst grej som fildelning sprider sig bra på egen hand, men nog har Bodström med flera gjort vad de kan för att i alla fall göra ett gott försök att stoppa oss? Eller?

3 Comments:

Blogger aspungen said...

Bert har alltid nåt i kikaren. Om han säljer Marianne är det för att han vill göra nåt annat. Kanske ett tag, kanske för alltid. Men bekvämt att skylla på fildelare. Men som sagt, jag tror det är nåt annat han är ute efter... Man får väl se ;)

19 May, 2006 14:48  
Blogger Henrik Persson said...

Bert har ju varit allmänt gnällig rörande fildelning, grejen med skivbolag i sverige och en hel del annat ganska länge nu..

Och han ska ju vara kvar och göra samma saker, han bara dumpade det ekonomiska ansvaret på någon annan.

19 May, 2006 15:02  
Blogger aspungen said...

ah. fan. jag som trodde han skulle göra nåt nytt tossigt. kanske ett till parti eller så ;D hade varit roligare.

men ja vet att han gnällt om fildelning, jag såg en hel del på ff när det gick ;D

19 May, 2006 17:11  

Post a Comment

<< Home