2006-09-13

Lokalblaskan..

Så gick det något dygn av volontärarbete för Piratpartiet och vips så sitter man på Restaurang Horizont på Ångkvarnen i Trelleborg och blir intervjuad av lokalblaskan.

Blev en relativt okej artikel, även om fotografen nog får skickas på kurs. Hur man kan knäppa 100 bilder och inte få fram något annat än det man lade ut (dvs en överexponerad bild där samtliga individer ser ut att ha någon form av kromosomfel) är ju helt fantastiskt.

Jag är inte helt nöjd med hur intervjun summerades, och jag försökte trycka en hel del på övervakningen och sådär, men det var mest val och frågorna runt som diskuterades, vilket kanske inte är så konstigt.

Nåja.

(Trelleborgs Allehanda)

2006-09-11

Sajttips och Sossebravader

I dagarna har det mitt i valspurten dragits igång lite satirsiter som kan vara värda några klick.

undervakning.se och sapnet.se (och fler).

Härligt.

Själv har jag gått och anmält mig som valsedelsdistributör hos Piratpartiet, för att göra valet ännu mer..hur ska jag säga..intressant.

Vad som annars är intressant är ju att Göran Persson enligt SR gått och blivit fildelningsvänlig såhär i slutet på valspurten. Inte för att jag tror att det ligger något mer än valfiske och desperation bakom hans uttalande, men nog är det ganska intressant att politikerna skrålar ikapp om att fildelningslagarna ifrån förra året nog var lite förhastade och kanske rentav ett misstag.

Men det var väl inget nytt. Att politikerklassen har en förmåga att glömma vilken verklighet de lever i och sedan lagstifta därefter vet vi ju. Inget som lite uppkäftigt lobbande och kanske ett enfrågeparti att råda bot på det.

Eller..så är det valår och denna nyfunna klarsynthet är som bortblåst om ganska exakt en vecka.

2006-09-04

Telenor gör bort sig



I dagarna har en del (numera ännu mer) missnöjda bredbandskunder hos BBB/Telenor fått ett utskick ifrån sin operatör. Ett erbjudande/tävling där man uppmanas logga in med sitt personliga inlogg på bredband.com för att delta i tävlingen.

Och för att vara extra hjälpsamma så har de skrivit ut ditt användarnamn och lösenord i utskicket. I klartext. Ditt personliga...inlogg. Ja, det lagras tydligen i klartext. Och skickas med brev..i..klartext.

"Riktigt bredband - riktigt säkert", jo pyttsan!

Gratulerar till årets groda, Telenor. Det borde vara er och inte Sverigedemokraterna som SAC vägrar dela ut post för. (Okej, det där sa jag för att vara rolig)


UPPDATERING: Nej, det var inte ens ett brev tydligen. Det var ett dåligt ihopsittande reklamblad(!)

Jag är chockad.

Uppdatering igen. Linus var vänlig och scannade ett utskick och skickade. Tackar.